luni, 4 ianuarie 2010

Varsta

Incepem sa ajungem la varsta la care in cercul nostru de prieteni se invart si baieti mai in varsta (cuvantul barbati mi se pare nepotrivit - sunt doar niste baieti nitel mai caliti prin ale vietii). Varsta care nu e mare, nu e nici mica, diferentele de varsta nu sunt atat de mari, dar lumea comenteaza. Si chiar noi comentam sau judecam, fara sa ne dam seama.

Faptul ca in cercul de prietenii ai persoane mai mari decat tine cu peste 5 ani e deja interpretabil. Daca ai si sari la stadiul de "relatie", deja... incep comentariile, fricile sau cine stie ce. Initial e ok; pare ca ambele parti au ce lua din respectiva "relatie" de prietenie. Si cand incep sa se converseze mai mult, cand lumea incepe sa observe vreo tensiune, atunci incep comentariile si intrebarile. Oare e bine? Oare el vrea sa fie cu mine? Dar de ce s-ar uita ea la unul ca mine? Si ce-ar zice lumea? Dar oare ne-am potrivi la personalitate? Oare n-o voi ingradi din vreo distractie a varstei? Oare ce-ar zice parintii? Si multe alte intrebari foarte foarte ciudate si fara sens.

Toata situatia este explicata de educatia pe care ai primit-o de la parinti. Cand erai mica, parintii condamnau foarte usor o relatie pe care o aveai cu o persoana cu o varsta mai mare decat a ta. Pentru ca erai mica si pentru ca atunci nu era ok. Din pacate, multi ramanem cu acele idei in cap si dupa, cand mai crestem in varsta si cand poate ar fi ok. Nu trebuie sa mentionez tonele de exemple de relatii reusite intre persoane cu o diferenta mai mare de 5 ani intre varstele lor.

Si totusi, indiferent asta, in continuare parca nu te poti bucura pana la capat de o relatie de genul asta, mai ales daca pleci de la asemenea prejudecati. Iti vine sa-i dai un sms sa-i zici ca intamplator la tine in casa s-a facut crema de zahar ars, ceea ce vroia si el in urma cu cateva ore. Dar iti dai seama ca se va interpreta si taci.

Sau o dai in celalalt tip de situatii: el tine minte ca vroiai sa mergi intr-un anumite bar si te invita acolo cu prima ocazie; sau ajungi acasa si el iti da un mesaj in care te intreaba o chestie banala, si dupa aceea la fiecare sonerie de mesaj speri ca e el. Si atunci iti dai seama ca e prea tarziu. Daca relatia nu s-a stricat deja sau nu s-a pierdut totul, acela e momentul in care ar trebui sa-i marturisesti totusi ca e o persoana cu care iti place sa stai de vorba mai mult :P

De ce sa tii cont de un lucru atat de superficial ca varsta intr-o relatie? Nu varsta face omul, ci experientele, actiunile, calitatile etc. Si indiferent ca stim asta, in momentul in care ne place de un el, ne intrebam automat: "cati ani are?"

2 comentarii:

  1. Cititnd acest post nu m-am putut abtine sa nu scriu un comentariu...Pana la urma ce conteaza varsta?...si eu am iesit cu "baieti" mai in varsta decat mine cu 10-11 ani cu care pot spune ca am avut o tentativa de relatie...imi placea sa stam de vorba...era mult mai atent si mai deschis decat altii de varsta mea...si nu am vrut sa am o relatie cu el tocmai din cauza prejudecatilor...ce va crede lumea...e de o varsta cu fratele meu mai mare...plus ca stiu mai multe relatii esuate in care diferenta de varsta era semnificativa...sa le ia naiba de prejudecati si de ce cred ceilalti...pana la urma e viata ta...construieste-ti-o asa cum crezi ca e mai bine...si daca mai binele ala implica o relatie cu o persoana mai in varsta...wtf...go 4 it...

    De la o persoana care nu va rata nici o ocazie anul acesta...:)

    Deda

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place ,Deda :"de la o persoana care nu va rata nici o ocazie anul acesta "

    :)

    RăspundețiȘtergere