vineri, 8 ianuarie 2010

Baietii...

Cica o data cu varsta vine maturitatea... sau se mai destupa lumea la cap. Dar se pare ca o data cu varsta multi "baieti" (am zis eu ca nu sunt demni de "barbati") nu se schimba deloc, raman la acelasi reguli pe care le-am tot blestemat anul trecut si se "joaca" la fel de urat ca si specimenele mai tinere...

Toata saptamana mi-a stat cu ideea de "varsta", diferente de varsta intr-o relatie etc. Luni am sperat ca sunt mai "altfel" daca sunt nitel mai mari in varsta - eram plina de speranta si incredere. Marti am primit cea mai tare intrebare: "daca o sa vrea copii, pentru ca are o varsta...?" - moment in care m-am panicat. Miercuri mama s-a gasit comentand prin casa ca i-ar placea la nebunie sa-i aduc pe cineva mai mare (maxim 10 ani), pentru ca o sa fie cu capul mai pe umeri - ceea ce m-a lasat paf, iar azi, cand eram plina de speranta si tineam de regula "ai incredere in tine, inainte de ceilalti", ne zice Mira de ceea ce i s-a intamplat ei cu ultima "achizitie".

Ceea ce am aflat de la Mira mi-a schimbat toate conceptiile: nu conteaza varsta. Se comporta la fel de copilareste. Si mi-am dat seama ca eu toata saptamana m-am concentrat pe un aspect mult prea putin important: varsta. De fapt trebuia sa analizez in continuare comportamentul baietilor. Un prieten foarte bun imi spune ca inseala oricand prinde ocazia, pentru ca... arata bine fetele. Altul se poarta extrem de imatur si ocoleste posibilele fete care i-ar fi bune de "intalnit" macar, fara un motiv solid in spate. Iar asta (ca altfel nu-i pot spune) al Mirei ii spune ca nu s-a mai vazut cu ea in vara, pentru ca era ea prea insistenta sau prea dura.

Sincer, sunteti nebuni? Suntem disperate, insistente sau dure tot din cauza voastra! Undeva in cursul propriei istorii, fiecare fata a fost macar o data ranita. Grav! Ori ne-ati inselat, ori ni s-a reprosat ca suntem prea insistente, ori ca nu ne pasa, ori ca nu ne aratam sentimentele prea des, ori ca suntem prea exate pe profesional, ori ca suntem prea dure etc!!! Din cauza voastra suntem asa! Daca ati avea rabdare si taria sa ne invitati la un suc, sa ne cunoasteti mai bine, sa stati sa construiti impreuna cu noi, poate ca ar fi sanse sa iasa relatiile!

Nu mi se pare corect sa stai pe margine si sa acuzi, fara sa-ti asumi o responsabilitate din proces. Orice am face e gresit, niciodata nu e bine sau mereu e loc de comentat... logic ca nu va fi niciodata bine sau perfect, dar v-ati gandit vreodata sa incercati sa imbunatatiti cumva "procesul"?

13 comentarii:

  1. Cineva de 23 de ani poate fi mult mai matur decat cineva de 30

    RăspundețiȘtergere
  2. Si pana la urma ce conteaza maturitatea? Nu conteaza mai mult sa te simti bine cu persoana de langa?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer Kidu , am ajuns si eu la aceasi concluzie .Mi-a fost dat sa intalnesc persoane,baieti , mai mari decat mine ...insa mult mai copii .Nu zic ca e rau sa ai o doza de puerilitate in actiunile tale si in comportament ,insa cand asta se reflecta in a te inchide in casa cu zilele doar ca sa te joci nu stiu ce joc "mega tare" pe calculator...

    sunt insa si tipi mai mici decat tine la varsta ,care insa ,precis te-ar surprinde .Nu ai zice ca ar putea gandi intr-un fel ,sau ti-ar putea replica ceva intr-o situatie...

    ce vreau eu sa spun de fapt , e ca intr-adevar : varsta NU conteaza intr-o relatie... ci omul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca se aplica si reversul medaliei, daca intorci ideea ta si o aplici pe pustoaice(de la 14-34 de ani :) )

    it takes 2 to tango si nu e frumos deloc sa o faci cu cineva care se tot uita in alta parte, n-are chef sau mai stiu eu ce.

    prefer sa walk away/look away cand nu vad bunavointa(chiar daca uneori e o atitudine de test - ramane cu testul)

    un baiat

    RăspundețiȘtergere
  5. Bey baiete... ai mare dreptate si imi place cuvantul folosit (tango) - chiar si eu am folosit la un moment dat explicatia ta - te-ai gandit ca poate ai interpretat gresit gesturile ei?

    Invit-o la un suc, intreba-o direct... desi din proprie experienta, eu fiind timida nu raspund la intrebari directe de genul asta... mie imi place sa fiu pusa in fata faptului implinit si sa trebuiasca sa reactionez pe moment.

    RăspundețiȘtergere
  6. Trust me, am incercat si faza cu sucul(fara intrebari directe, initial, apoi cu lucrurile pe masa).

    Cum reactionezi cand o fata te tine in zona de casual/cand vrea ea? Momentan perseverez, dar s-ar putea sa ma plictisesc la un moment dat.

    tot za boy

    RăspundețiȘtergere
  7. Din nou, parerea mea, ai 2 posibilitati:

    1.sarut-o si vezi cum reactioneaza.

    2. daca te tine in zona de casual, inseamna ca e o problema... si aici e nevoie de detalii ca sa rezolvi; exemplu: esti plictisitor sau nu vede nimic provocator, si te cauta doar cand nu are absolut nimic altceva; sau vrea sa te testeze - multe fac asta prea mult, dar e posibilitate; sau nu te crede ca serios vrei ceva de la ea; sau vrea altceva decat vrei tu si nu stie cum sa-ti zica - deci e nevoie de anumite detalii ca sa putem spune ce se intampla de fapt.

    PS: la un moment dat trebuie sa te intrebi daca chiar ai vrea sa fii tu cu o persoana care are acele caracteristici...

    RăspundețiȘtergere
  8. 1. happened. si vrea mai mult, dar da mereu inapoi :)

    2. e de explorat, nu ma pronunt.

    n-am inteles in schimb PS-ul, more details needed.

    za boy

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca s-a intamplat deja, dar da mereu inapoi inseamna ca e o problema. Si trebuie sa descoperi ce o retine sau ce o face sa dea inapoi, desi ar vrea.

    PS: uneori trebuie sa vezi daca chiar o vrei tu pe ea... pe ea asa... sa vrea dar sa nu vrea... nehotarata...

    PPS: te cunosc personal?

    RăspundețiȘtergere
  10. @pps nu stiu, asta trebuie sa iti dai tu seama

    @ps nu-mi plac fetele nehotarate, fac procesul mai greu si mai plictisitor, de cele mai multe ori.

    si raspunsul principal - stiu care e problema, ce o retine. vroiam doar sa imi confirm niste chestii. thanks :)

    zb

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca sunt nehotarate si fac procesul mai greu, nu inseamna ca e mai plictisitor... ci din contra...

    Pai daca stii care e problema, spor la rezolvat!

    Deci te cunosc... interesant... atunci pacat ca nu ai curaj sa-mi si spui cine esti...

    RăspundețiȘtergere
  12. Ia zi baiete... cine esti?, ca ma intrigi

    RăspundețiȘtergere