miercuri, 24 iunie 2009

Femei masculine

Vorbeam cu Mira mai devreme... poate e vina noastra, ne-am masculinizat noi prea mult.

S-ar putea ca noi sa fim prea dure, desi de fapt ne-am fi dorit ca noi sa fim cele conduse si nu sa conducem. E just ca suntem femei puternice, e just ca avem personalitati puernice, dar asta nu inseamna ca ne dorim sa si conducem relatia respectiva.

Felul nostru de a fi, asa... mai dure, exista din cauza relatiilor anterioare, din cauza amprentelor lasate de ele in noi. Pentru ca ne este frica sa nu fim ranite inca o data, am ajuns sa fim dure in relatiile noastre; ne impunem, cerem sa fie ca noi, fara sa reusim sa transmitem ca nu ne place asa, ci doar ca ne este frica de a nu suferi din nou.

Vrem pe cineva alaturi de noi, care sa aibe grija de noi, care sa conduca in relatie, care sa fie un barbat pe langa noi, iar noi sa fim femeile in respectivele relatii. Vrem sa fim alintate, vrem sa fim gingase, vrem sa fim feminine, vrem sa purtam fuste, sa fim admirate pentru puerilitate, pentru inocenta, vrem sa ne uitam la emisiuni de moda, sa mergem la cumparaturi si sa comentam despre chestii feminine.

Am ajuns sa ne uitam la meciuri, am ajuns sa si cunoastem jucatorii, am ajuns sa cunoastem piesele de la masini, am ajuns sa citim reviste de business, am ajuns sa cunoastem componentele de calculatoare, bem bere, ragaim, injuram, ne uitam la filme de actiune sau porno (in cazuri mai grave) etc.

Am fost transformate in femei masculine, mai ales din cauza societatii, dar si din cauza experientelor anterioare; am ajuns sa jucam rolul barbatului in relatie fara sa vrem, am ajuns sa ii indepartam de noi pentru ca nu mai suntem feminine. Oare am ajung sa fim femei prea masculine, incat ratam toate relatiile?

2 comentarii:

  1. Avem nevoie de persoana potrivita care sa trezeasca femininul din noi...acea persoana care nu se va speria de modul nostru de a fi si va stii sa readuca la viata spiritul gingas, femeia careia nu-i va fi teama sa se alinte si sa se arate vulnerabila.

    Blondis

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce sa povestim... Eu de exemplu sunt o femeie "masculina" de succes. Adica spre diferenta de altele nu sunt vanzatoare/cosmeticiana/alte prostii, dar lucrez intr-o multinationala pe o pozitie bine platita. Si da, citesc rapoarte financiare. Si da, mi-as fi dorit sa fiu constructor/arhitect. Si da, consider ca in majoritatea timpului eu am dreptate, macar ca am un IQ mult peste medie. Si da, sunt extrem de competitiva si-mi place sa inving (doamne feri pe ala care incearca sa ma combata). Daca imi doresc in adancul sufletului sa fiu condusa? Sa fim seriosi, asta e pentru caractere slabe! :)) Problema nu este ca ne-am masculinizat noi prea mult fetelor, problema este ca putzoii cu IQ de 100 au pretentia sa conduca. Ceea ce sincer mi se pare aberant: nu esti capabil, stai la coada. Cum bine spunea un sociolog: femeile alpha trebuie sa-si ia barbati beta. Din pacate cel putin pe Romania nu gasesti decat barbati fals-alpha.

    RăspundețiȘtergere