marți, 30 iunie 2009

Bum sau pa

Am stat ceva sa ma gandesc despre ce sa scriu astazi, pentru ca ma incercau multe subiecte si nu stiam care este cel mai relevant momentan. Dar avand in vedere ca am purtat conversatii pe aceeasi tema in ultima saptamana cu persoane diferite, m-am gandit ca despre asta trebuie sa scriu.

E just, orice relatie la inceput ar trebui sa aiba un bum, un ceva... acolo, nepalpabil, nemasurabil, de nevorbit, dar... ceva anume. Ceva care sa te faca sa-l suni brusc, ceva care sa iti pese sa-i cumperi ceva, ceva care sa iti ajute inimioara sa tresara cand il vezi. Just.

Dar... pentru ca da, din punctul meu de vedere este un dar, mai exista 2 tipuri de relatii.

Primul tip ar fi cel... al relatiei cu bum, dar egala cu zero. Avem exemple personale sau aproape exemple personale (Mira). Relatii care la inceput spui ca "mama... doamne", dar care ori se termina rau, ori nici macar nu incep. Din varii motive. Pentru ca de fapt acel bum nu exista, pentru ca de fapt acel bum inseamna vreau sa ti-o trag, pentru ca nu stau sa interactioneze la nivel intelectual persoanele etc.

Al doilea tip de relatie, ar fi cel fara bum, dar cu potential, in care descoperi bumul mai incolo nitel. Aici iar avem exemple personale (Blondis si eu). Exista sanse sa nu ai acel bum de la inceput, dar pe parcurs il descoperi. Si e mult mai misto decat cel de la inceput, de moment, pentru ca acest bum, descoperit ulterior este construit pe ceva mult mai tare.

Ni se intampla des sa judecam, fara sa stam sa gandim motivele din spatele actiunilor celorlalti. Si cum spuneam si in posturi anterioare, ajungem sa nu facem un compromis de moment, pentru ca... inca speram la acel ideal, cu care le vom simti pe toate la timp.

Dar oare trebuie sa tai o relatie pentru ca nu are acel bum de inceput? Oare relatiile construite de noi, cele fara bum, sunt mai proaste calitativ decat cele construite pe impulsul momentului, pe bumul initial?

PS: am pus un video, care merita ascultat/vizionat...

"some of the most intereting 40 year olds I know still don't know (what to do with their lives)"
"do one thing every day that scares you"
"your choices are half chance"


Un comentariu:

  1. Bum sau fara bum...sincer mi se pare o prostie...am patit-o si eu...fara bum...fara nimic...a fost ok in final...nu e o regula...cu sau fara bum nu stii unde va duce relatia...Si cred ca aici Kidu e de acord cu mine...vrem unul nebun sa ne lipeasca de pereti dar vrem si unul pe care sa il cunoastem si sa ne cunoasca si sa ne accepte exact asa cum suntem...
    Dar ce sa ii faci? uneori lucrurile poate se misca prea repede...mai repede decat ne putem da seama...si se destrama...

    Anyway in concluzie voi scrie niste versuri din aceiasi poezie care imi place super mult...

    ~I ought to grieve but cannot what I ought;
    I mourn the lover not lament the fault;
    I view my crime but kindle at the view,
    Repent old pleasures and solicit new...
    How shall I lose the sin yet keep the sense,
    And love th'offender yet detest th'offence?~

    Kisses to my girls!

    Deda

    RăspundețiȘtergere